Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Que poc s’aplica la coherència en política.



Desprès d’uns dies de vacances, d’aquestes que el govern diu que son per els sèniors, per els voltants de Andalusia-Màlaga i demés, per cert, amb uns dies esplèndids amb una tranquil·litat que de ben segur no deu ser la de l’estiu, el tornar llegeixo al Diari de Vilanova unes declaracions del Sr. Juan Luis Ruiz, President del Consell Comarcal del Garraf en que diu que ha retirat les competències a la consellera Bàrbara Scuderi (ICV),  per haver incomplert els acords locals i comarcals de treball conjunt entre el PSC i ICV-EUiA per els afers succeïts en el Ple de Sant Pere de Ribes en l’elecció del nou Alcaldable.

Personalment crec que això es el menys que li podia passar a la Sra. Scuderi, atesa la coherència manifestada per el President del CCG en l’aplicació dels acords dintre de la comarca del Garraf i els governs d’esquerra, i crec que ha estat encertat el Sr. Ruiz al prendre aquesta decisió.

També diu que la seva manca de suport al PSC a Sant Pere de Ribes, que ha portat a aquesta a perdre l’Alcaldia, ha tingut aquestes conseqüències d’àmbit comarcal i li ha tingut que treure les competències que tenia al CCG.

Al Sr. Ruiz diu que pren aquesta decisió a instancies del grup comarcal socialista i també atenent la demanda de ICV i EUiA, ja que també l’han desautoritzada.

Fins aquí res a dir. Crec que la Sra. Scuderi tan sols ha posat en practica aquella teoria que el seu manager li va aconsellar, això si, amb el suport d’altres que pensen igual que ella, que pensen que la política és un lloc de treball per sempre, i per mantenir-ho trepitgen a tot el que se’ls hi posa per davant.

Ara; el que no estic d’acord amb vostè Sr. Ruiz, es en la coherència aplicada depenent de la conveniència, i el PSC Comarcal del Garraf no sempre ha aplicat aquesta coherència que vostè ha exhibit en aquest afer. Potser a actuat més per despit o per que per el CCG no hi tenia res a perdre . Hem de tenir més memòria, i el PSC ha patit molts lapsus en el Garraf.

M’explicaré: Les Eleccions Municipals'07 varen col·locar al grup d'ICV com la força més votada a Cubelles (1007 vots; 21,06%). Els eco socialistes varem tindre 4 regidors i regidores, com el PSC (960 vots; 20,08%) i CiU (890 vots; 18,61%) també amb 4 regidors. Aquestes tres formacions doblen la seva representació plenària.

El Partit a cridar al Govern va recaure amb ICV. Desprès de les converses mantingudes amb partits per fer un govern d’esquerres, el PSC tenca un pacte a corre-cuita amb CIU deixant a ICV a l’oposició. Això es lícit si, però no és coherent, atès que en aquella legislatura tots els ajuntaments de la comarca varen ser governats per partits d’esquerres, menys el de Cubelles, que el PSC va signar una sociovergencia sumant-hi un d’ERC.

ICV de Cubelles va posar tota la maquinària i tota la estratègia per que Cubelles també tingués un govern d’esquerres el igual que els altres municipis del Garraf, però sap el que va fer el PSC comarcal, el seu partit Sr. Ruiz? Res de res i no sàpiga com ens varem sentir la gent de Cubelles  alhora de forma el govern del Consell Comarcal del Garraf. On es la coherència? Totes les esquerres de la comarca representades al CCG menys els que varen guanyar las eleccions de Cubelles.

Sr. Ruiz, vostè també és el president del grup comarcal socialista, i com a tal crec que ha de vetllar perquè coses com aquestes no passin i més si mirem els números de les últimes eleccions municipals, ja que la pèrdua de confiança que te el PSC a Catalunya es molt considerable, i cregui’m quan li dic que ho sento. Podria ser que fets com el que li explico no ajudessin massa a que els resultats vagin a l’alça, per allò de la coherència sap. Per tan, seria bo que el PSC del Garraf tingui més memòria, i no aplicar les coherències depenent del que guanya i del que perd políticament. O potser es que Cubelles sempre ha estat l’aneguet lleig de la comarca per el PSC? Dit duna altre manera, tan per el PSC com per ICV del Garraf, políticament Cubelles no els hi ha importat mai una  ..............

Al llegir aquest article, se que vostè Sr. Ruiz dirà que son altres persones a les que els hi tocaria respondre aquesta incoherència pel que fa a Cubelles i no vostè, te raó, però ja que vostè diu que ha actuat a petició del grup comarcal socialista deixi’m que la crítica vagi en aquest direcció, i de pas també a la del grup comarcal d’ICV que en aquell moment també varen fer ulls clucs per un govern d’esquerres a Cubelles. ICV comarcal tenia a les seves mans el govern del Consell Comarcal del Garraf, i la proposta de Cubelles va ser que: o es tirava enrere el pacte amb CIU de Cubelles o bé el Consell Comarcal seria governat per CIU; doncs ICV tampoc va fer res al respecte  ja que tots ells ja estaven apoltronats.

Coherència Sr. Ruiz, gens; incoherència, tota; legitimitat moral per retreure el que fan tots quan els hi convé, ni mica. Però bé companys això es la política, per això alguns hem perdut tota confiança amb aquesta manera de fer política, i ens estimem més fer-los recordar quan aquests perden la memòria, i malauradament tothom sap que passa massa sovint.


J.Coch. Octubre del 2013