Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dimarts, 10 de març del 2009

Carta oberta al regidor Sr. Albet, responsable de Neteja Viària



Sr. Albet, regidor d’Obres i Serveis, em dirigeixo a vostè amb tot el meu respecte perquè crec que la gent de Cubelles ha de saber que hi ha accions seves de govern que són propostes d’altres regidors de grups de l’oposició, i d’entrada, val a dir, que em sembla perfecte.

El mes de febrer, en concret el divendres dia 20, el Diari de Vilanova publicava dues notícies que des de fa anys formen part del programa electoral del grup que va guanyar les últimes eleccions municipals (ICV). La primera, l’auditoria, de la qual ja en vaig parlar en el meu bloc personal la setmana passada i on vostè no té competències directes. La segona feia referència a la posada en marxa d’un pla de millora per la neteja viària de Cubelles, on vostè sí que té una responsabilitat política i personal atès que gaudeix del privilegi de tenir dedicació exclusiva per fer aquesta feina.

Penso que aquesta decisió que ha pres vostè com a membre del govern és una bona noticia per a tots els ciutadans/es i no és criticable per si sola. Els veïns, però, han de saber que la proposta de dividir el municipi per zones per poder controlar millor aquest servei no és seva, sinó que és d’aquest regidor i del grup del qual en forma part.

El que sí és criticable, Sr. Albet, i així ho vull expressar, és que es faci seva la idea quan vostè sap que això no és així. Vostè sap que la proposta es va desestimar quan va ser presentada en una reunió en què es debatia la proposta del pla de neteja integral amb l’empresa que va guanyar el concurs. Vostè ha demostrat una mancança absoluta d’idees i alternatives. I el que és pitjor, s’ha fet seva una bona proposta que havia estat negada prèviament només perquè venia de l’oposició. M’explicaré:

Durant el mandat 2003-2007, ja intuïa que el meu grup podria guanyar les eleccions, motiu pel qual tenia clar que havíem de treballar per ordenar i neteja el territori amb l’ajut i la col·laboració dels presidents d’associacions de veïns i companys de llista. A tots ells, gràcies.

Ja dintre del mandat 2003-2007 vàrem convocar reunions amb tots els presidents que varen respondre a la nostra petició, és a dir, tots menys el de la urbanització de Corral d’en Cona.

Un cop aixecades les corresponents actes signades per ambdues parts i fetes les valoracions polítiques pertinents a la comissió de treball del meu grup, vàrem detectar les mancances del nostre municipi i vàrem marcar-nos les solucions i les prioritats; entre elles, la neteja del nostre municipi per zones.

Quan la proposta va ser presentada en la comissió de contractació de l’empresa adjudicatària, el regidor Sr. Albet va comentar que això NO era viable. Ara veig, però, que sí que ho deu ser, atès que gairebé ha calcat la proposta. Tanmateix, permeti’m que li faci una esmena per millorar el pla, Sr. Albet. Aquesta proposta està coixa i vull que tothom sàpiga de quin peu.

Jo proposava que cada zona tingués la seva brigada de serveis, juntament amb les seves eines. Aquesta seria la manera que cada dia de l’any no quedés cap zona del nostre municipi sense el servei de neteja i manteniment, tal com succeeix en algunes zones que ja gaudeixen d’aquest privilegi.

Rumiï-s’ho, Sr. Albet. Si no té prou partida pressupostaria, estrenyi’s el cinturó, abaixi’s el sou i gasti menys en telefonia mòbil. I aprofiti que el govern no abaixarà els impostos apujats per sobre de l’IPC d’aquest any per poder completar la meva proposta.

Atentament.
J. Coch.Cubelles 02/03/09