Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dilluns, 20 de setembre del 2010

Punt de mira


Un any més hem celebrat l’Onze de Setembre. No és un dia més, sinó que es tracta de la Diada Nacional de Catalunya, la festa de totes les persones que vivim a Catalunya i de tots aquells que ens sentim catalans. Fet que el PPC (Partit Popular de Catalunya) no distingeix i que, per ordre del Sr. Rajoy, enguany no va celebrar.


Una vegada més ha menyspreat els cubellencs i els catalans. Personalment m’agradaria proposar que la C que posen al final de les dues PP, la llevessin si és que volen distingir-se de la resta i, si no, que respectin la voluntat i la història d’un poble que, tanmateix, no té Estat.


A Cubelles, aquest Onze de Setembre té un component afegit, atès que és l’últim de la legislatura. Les persones que participem de diferents formacions polítiques fem un repàs visual dels adversaris polítics, sense deixar de mirar de reüll totes les associacions, siguin del camp que siguin.


Enguany les novetats eren diverses.

En política:El comentari més escoltat es referia al buit fet pel PP als catalans i ciutadans de Cubelles. També se li va ensenyar targeta vermella al grup independent d’ICb, que no van assistir a l’ofrena. I també es va apuntar que a ICV ja no són quatre els regidors, sinó tres. Això sí, el grup va camuflar la seva absència anunciant l’ofrena conjunta amb Joves amb Iniciativa i Dones amb Iniciativa, fet inusual ja que fins ara sempre havien actuat per separat. Por del què diran si són pocs.


En associacions:No van ser a l’ofrena les dones de l’associació la Fita ni tampoc les del PSC, per què? També es va comentar la doble presència de persones que són en dos costats. No és bona aquesta ocupació, en algun moment tendeixen a contradir la seva pròpia postura.


Els de Fauna també van faltar a la cita. Diuen que aquests estan enfadats amb el govern; ja em direu que té a veure una cosa amb l’altra! No serà que algunes persones haurien de dividir-se en tres per poder ser-hi a tot arreu? Això en quant a l’aspecte purament visual.


En quant al xiuxiueig, els comentaris van apuntar, sobretot, que en les properes eleccions municipals la regidora de l’Entesa per Cubelles anirà a les llistes de CiU i que el representant d’ICb es presentarà a ICV. No esta gents malament, crec que la meva lògica esta funcionant.


Bona part dels votants del partit independent de l’Entesa sempre s’han proclamat convergents, i la prova està en els resultats de les eleccions autonòmiques, on els seus vots sempre van a parar a les mans de CiU. Respecte a ICb, un segment de la seva bossa d’electors provenien d’ICV i ara aquest, simplement, han tornat a casa. La meva predicció, per tant, va agafant forma.


Arribats a aquest punt, la pregunta és: quin grup s’acabarà emportant aquests dos regidors? Molts ja saben el que he escrit en altres articles.


Honestament, crec que ja seria hora que grups que actualment no aporten solucions, sinó tot el contrari, fessin un favor al poble de Cubelles i deixessin de presentar-se a les municipals. Sincerament, crec que la desaparició d’aquestes formacions, i d’altres que no obtindran representació, és el millor per Cubelles. La concentració de vots facilitaria molt la composició d’un futur govern. El fraccionament polític no ajuda en la composició de governs estables. Cubelles no estarà tranquil·la, políticament, mentre tingui 17 regidors representant a vuit grups polítics diferents.


Cubelles Setembre 2010.