Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

divendres, 4 d’octubre del 2013

Sant Pere de Ribes – Roquetes. Final d’una època, per un vot.

Aquest mes de setembre, hem pogut assistir un cop més al deliri i al incompliment per part de caps de llista de formacions municipals pel que fa al mandat d’assemblees i de la pròpia direcció de partit.

Estic segur que amb aquesta introducció ja sabreu de que i de quin grup polític estic parlant, però per si de cas el donaré a conèixer, aquest partit és ICV, tot i que he de deixar clar de bon principi que els que incompleixen a la direcció i al mandat de l’assemblea,  son els grups municipals que hi han a Sant Pere de Ribes i a Cubelles, al menys que jo sàpiga

No és la primera vegada que la regidora d’ ICV a Sant Pere de Ribes ha fet el sord, si no que ja el va fer quan va pactar amb el PSC en altres eleccions municipals.
Aleshores la direcció comarcal va desautoritzar aquell pacte, atès que el seu vot no donava la majoria i que seria un gran error per la formació al estar lligada als desitjos del PSC, i que no atendrien a les polítiques que volia impulsar el propi grup d’ICV.

Per posar una comparació, també el grup municipal d’ ICV a Cubelles va fer oïdes sords quan la direcció d’aquest partit va aprovar que ICV no pactaria sota cap concepte amb el PPC, i que va passar a Cubelles? Doncs tot el contrari, i no es va atendre les directrius generals de la formació. Mireu hemeroteca.

Se que alguns diran i defensaran aferrissadament que els afers polítics dels municipis, els que els coneixen millor son els seus ciutadans, per tan, els seus regidors que han estat escollits; però per mi i per aquells que han donat la confiança en la formació o bé en la majoria dels casos, la donen al seu cap de llista, això no es suficient, els elegits han de ser més honestos, i sobre tot aquells que donen la cara per la seva formació.

No si val fer trampa, o dius que pactaràs amb aquell grup que doni més estabilitat al mandat, per tan al poble, independent del grup que sigui, o bé, alhora de fer els discursos no diguem el que no farem si desprès amb els vots obtinguts en fem el que ens roti. En la majoria dels casos es fa el contrari del que pensa el que ha dipositat el vot.   

Però en tot això, hi ha coses que ratllen a la incomprensió de moltes persones que tot i les mentides que ens diuen els polítics encara som d’esquerres, el que tindríem que ser tots és incrèduls. Com es pot llegir políticament que una regidora d’esquerres i ecologista, pot donar l’alcaldia a dos grups com CIU-VIA i UM9? No te lectura possible, al menys el que podia haver fet és votar-se a ella mateixa.  Els Socialistes es van quedar amb un pam de nas, quan aquests donen els seus vots a ICV i la regidora dóna el seu a l’actual alcaldessa. Suposo que la jugada dels Socialistes no era més que un caramel enverinat per a la regidora d’ICV, però els hi va sortir malament

Això son jugades d’aquelles que hi han pocs precedents, però en tot hi ha excepcions. Això va passar a Cubelles, quan un grup independent va votar a un sol regidor de CDC, que es va proposar ell mateix com alcalde, i es va trobar sense voler, amb l’alcaldia a les mans, convertint-se en el primer alcalde de Cubelles de la democràcia.

Resumint: de que serveix estar en un partit defenent les seves tesis, si desprès el cap de llista amb els vots obtinguts fa el que vol? De que serveix fer assemblees si quan estàs en un Ple amb el teu vot fan el que els hi dóna la gana? Per què les direccions generals de partits aproven textos si desprès no fan complir amb el que s’ha escrit?

No m’estranya que cada dia, hi ha més persones que passen de la política, i sobre tot dels polítics, d’aquells que no es tornen vermells per res i que sempre troben justificació inclús per lo injustificable.
J-C

Cubelles. Octubre del 2013.