Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dimarts, 2 de desembre del 2008

DECIDIM.CAT


Decidim.cat organitza la 1a trobada de càrrecs electes pel dret de decidir

Més de 200 alcaldes i regidors de Catalunya han participat aquest migdia a Barcelona a la primera trobada de càrrecs electes pel dret de decidir. El moviment Decidim.cat ja compta amb més de 1.000 càrrecs electes locals de 477 municipis dels Països Catalans que s’han adherit amb la finalitat d’articular un moviment ampli i transversal d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores en favor del dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur.
Els alcaldes de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, el de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, i Caldes de Montbui, Jordi Solé, han estat els encarregats de presidir la primera trobada de càrrecs electes pel dret de decidir. Els regidors de l’ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella i Joaquim Forn, han donat la benvinguda a Barcelona als assistents. A nivell barceloní, s'hi han adherit Ricard Gomà (ICV), Jordi Portabella (ERC) i Xavier Trias (CiU). En total, Decidim.cat suma ja 1.090 adherits, representants de 477 municipis distribuïts arreu de les 41 comarques catalanes, i també de Conflent, les Illes Balears i el País Valencià. Entre aquestes 1.090 persones hi ha 164 alcaldes, de gairebé tots els partits polítics amb representació parlamentària, i d'altres partits extraparlamentaris.
Aquesta trobada ha servit per refermar els compromisos del moviment que, entre d’altres, passen per articular un moviment ampli d’electes a favor del dret democràtic del poble català a decidir lliurament el seu futur, contribuir a generar un clima d’opinió favorable al dret de decidir en el si del municipalisme català i ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret de decidir del poble català. Una de les propostes que els impulsors del moviment han apuntat és la possibilitat d’obrir un procés participatiu entre la ciutadania per demanar opinió, mitjançant una consulta popular sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, previ acord plenari dels ajuntaments.
En una primera instància, el manifest municipalista va ser impulsat per una seixantena d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores d’arreu de Catalunya que “partint de sensibilitats ideològiques diverses i de problemàtiques immediates ben diferenciades, reclamen la necessitat d’avançar democràticament cap al lliure exercici del dret a decidir”. En aquest moments, 1.090 càrrecs electes ja s’han adherit al moviment.