Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dimarts, 25 de novembre del 2008

El 9e Congrés d’ICV Sabadell.


Crònica des de Cubelles.

De les paraules als fets. El president d’ICV, Joan Saura, va entonar ahir el mea culpa i va anunciar a la militància en la segona jornada de l’assemblea ecosocialista que “tindreu més president”. Ho va fer després d’escoltar les crítiques de diferents nuclis locals i, especialment, del president d’ICV de les Terres de l’Ebre, Jaume Forcadell, que li va retreure que s’hagués fos durant la crisi de la sequera. No va ser l’únic compromís.

El líder d’ICV també va reconèixer que “la relació entre el govern i el partit s’ha de formalitzar” i va anunciar l’ampliació de l’executiva, que passarà a tenir 55 membres, i la constitució d’un grup de coordinació de deu a dotze persones que es reunirà setmanalment per gestionar el dia a dia. La configuració de la nova direcció, que es va concretar a última hora de la tarda, també posa de manifest el desig de deslligar l’acció de govern de la política del partit. El mateix Saura deixarà de presidir el grup parlamentari i li confiarà la tasca al fins ara vicepresident, Jaume Bosch, que presidirà la Fundació Nous Horitzons. La mà dreta de Saura serà el diputat al Congrés, Joan Herrera, que es postula com el seu relleu.


Cap dels quatre vicepresidents continuarà en el càrrec en una aposta clara per donar protagonisme als territoris. El nombre de vicepresidències s’augmentarà a cinc. Una d’elles l’ocuparà la diputada més jove del Parlament, Laia Ortiz, que serà també la portaveu del partit en substitució de Dolors Camats, que serà la veu al Parlament. El fins ara secretari general Jordi Guillot, molest per la seva sortida, acompanyarà Ortiz, juntament amb noms fins ara desconeguts com Lluís Moreno, president d’ICV del Baix Llobregat, Mercè Claramunt, presidenta de Dones amb ICV, i Hortènsia Grau, directora dels serveis territorials d’Interior a Tarragona. El mateix Moreno serà el nou responsable d’organització en substitució de Màrius Garcia.


En l’àmbit estratègic, els sobiranistes van aconseguir incloure part de les esmenes i avui s’aprovarà una resolució per avançar cap al sobiranisme. L’exconseller i promotor del manifest ICV que es noti!, Salvador Milà, també es va sortir amb la seva en incloure una esmena en què es reafirma la política d’aliances amb el PSC i ERC, però en què no es descarta estar a l’oposició.
Si quan parlem de territori pensem també en Cubelles, ja ens assembla be però tenim que dir que ja arriba tard, de una comarca com la nostre de sis municipis hem de dir que la organització de Cubelles com a municipi organitzat políticament no hi ha posat cap representant en el Consell Nacional d’ICV en canvi municipis que no tenen ni Comissió Política Local si que han pogut posar-hi el seu, a que es degut aquesta exclusió de Cubelles, quan aquest ha estat el que mes a crescut amb tots els aspectes?.


Alguns pensem que son accions individuals de persones que no son portaveus de la majoria si no que ho son d'ells mateijos, però ja una dita castellana que diu mol el que ha passat, a rrio rrebuelto ganancia de pescadores.
Salut.
J. Coch.