Vive y deja vivir

Vive y deja vivir
El Mundo mi hogar.

dijous, 23 de gener del 2014

A Cubelles una legislatura més, sense Pla General.




Des que l’Ajuntament de Cubelles va aprovar una modificació del Pla General on la proposta era que les empreses es podien implantar en terrenys agrícoles, que volia dir alguna cosa al respecte. Avanç però crec que tenim que situar el tema alguns anys enrere per poder entendre una mica el que sota el meu punt de vista s’ha aprovat.

Atesa la incapacitat de diversos governs que han passat per el consistori cubellenc de no poder aprovar un nou Pla General, fruit de la barreja de diversos ingredients com ara; interessos econòmics, interessos de compromisos amb constructors, la seva incompatibilitat com a regidors, etc.. ha fet que no s’hagi pogut aprovar en cap Ple, ja que es necessita com a mínim una majoria absoluta, i això ha fet que avui encara tinguem un Pla General de mes de vint anys.

Pel que fa l’aprovació d’aquesta modificació puntual no és més que un altre pagat dels molts que ja tenim a Cubelles, un cop més el govern de torn és incapaç de no poder fer un Pla nou, si no que tampoc es capaç d’ordenar les diferents empreses que hi ha en terrenys agrícoles des de fa molts anys. 

La modificació dels usos del sector de Corral d’en Tort, per desenvolupar activitats no contaminats, no és una solució, la solució passa per ordenar i legalitzar aquelles empreses que de manera al•lega’l estan fen que part del nostre municipi esdevingui com una deixalleria per el magatzematge de ferralla de tot tipus.

Des de fa molts anys tots els governs de Cubelles de diferents colors, no han tingut la capacitat d’ordenar el sector de les Planes, però si que han tingut prou interès per fer que el desordre hagi estat cada vegada més gran. No donaré detalles ni noms per no ferí sensibilitats, però crec que algú ho ha de dir, ja que sempre hi hagut interessos en tots els grups politics per no agafa amb ganes aquest problema existent des de fa dècades.

Un cop més es fa una acció apel·lant als llocs de treball, una excusa molt poc convincent, tot i que tothom en necessita, això és una excusa tan sols per justificar l’acció, cap govern avui pot influir a cap empresa, si no és municipal, que els llocs siguin del municipi on s’implanten. Tots recordem el cas Mercadona, i el que va passa quan es feia la zona comercial de les Salines. Molts discursos polítics, però tot especulació pura i dura

Estic convençut que aquesta modificació puntual no serà l’ultima, ja que és l’única manera que no afecta les incompatibilitats de tots els regidors que son directament o indirectament propietaris de terrenys dintre del municipi de Cubelles, en canvi aquesta incompatibilitat els impedeix fer un nou Pla General, ja que han de votar per tot el municipi i no per un fet puntual.

He esperat uns dies a dir la meva, pensant que algun regidor a l’oposició digues quelcom, però noi, hi ha coses que per un motiu o altre ha Cubelles es torna a implantar aquell silenci tan ensordidor dels anys noranta cinc, on és l’oposició de Cubelles? no tenen temps que dedicar-hi i ho deixen tot a les mans del govern, o potser les coses grans com aquesta modificació als espanta i només hi son per coses minses -no menys importa’ns- com els vals de la campanya de Nadal. Potser ja els hi va be.

Ai! Com enyoro aquells temps que entre quatre varem canviar la manera d’actuar da gent que es creient els putos amos del poble, com es trop  a faltar aquella oposició que defensava els drets de tots els ciutadans. Amb les poques eines que es tenien, el poble estava més informat que ara, almenys de les coses que mereixien una denuncia pública.

Per finalitzar crec que es necessari posar en coneixement dels lectors que aquesta proposta de un nou POUM va costa diners, temps, dedicació per no arribà en lloc. el resum de les propostes de diferents comissions de treball de ciutadans i ciutadanes de Cubelles juntament amb regidors es va fer el Setembre del 2009, i el títol era el següent:  Com vols Cubelles: idees per un nou POUM, amb l’horitzó del 2020.

L’alcaldessa de les hores, -ara responsable d’urbanisme- presentava el document de resum amb aquesta introducció:  
La ciutat del futur.
A les mans teniu el document – resum de les jornades participatives realitzades sobre la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cubelles. Aquest és el resultat de la voluntat popular expressada per totes aquelles persones que van decidir participar en un procés que ha de definir el futur del nostre municipi.

La revisió del POUM és un dels compromisos d’aquest Equip de Govern cap a la ciutadania, recollit al Pla de Mandat 2007-2011. La voluntat de construir, entre tothom, la Cubelles del futur. La ciutat que heretaran els nostres fills i filles i que hem de gestionar entre tots i totes.

Amb tots els meus respectes senyors i senyores del consistori cubellenc, no se que heretaran els nostres fills i filles de les accions d’increment del desordre  que esteu fomenta’n. Esperem que alguns no tinguem que tornar per poder finalitzar diverses tasques que no hi ha coratge per posar-hi fi.

salut